U kolibi su boravak sa kuhinjom i velika kupaona sa saunom. Četiri ležaja smještena su na galeriji u potkrovlju, a čuti škripanje drvenih stepenica pod vama poseban je osjećaj.
Iako vam ne možemo obećati hoće li vas probuditi pjev ptica ili će to biti zvonce na kravi ili ovčici, ipak po jutru se dan poznaje, pa popiti prvu jutarnju kavu ili čaj od posebne je važnosti. Vi samo morate odlučiti hoćete li ju popiti na ležaljkama na osunčanoj terasi ili u hladu pod sjenicom. U slučaju ružnog vremena koliba vam pruža i treću, zatvorenu terasu jer ništa ne smije pokvariti prvu jutarnju kavu.
Djeci na odmoru ne smije biti dosadno. I za to smo se pobrinuli pa, osim što smo ogradili cijelo dvorište, djeca imaju igralište s ljuljačkama i raznim igračkama. Prije spavanja moći će odabrati slikovnicu koju ćete im pročitati, a i društvene igre učinit će vaš odmor pravim odmorom.
Osim što ćete doživjeti Liku, uživati u detaljima starog namještaja naših baka i grijati se uz kamin u hladnim zimskim danima, moći ćete i koristiti saunu, napraviti roštilj, peku ili ručak sa ražnja u pečenjari, a i rashladiti se u bazenu u toplim ljetnim mjesecima. 

Ako si želite osigurati privatni smještaj na području Gospića, Bužima, kontaktirajte nas i osjetite sve prirodne darove koje nudi Lika.

Bužim

Bužim je naselje udaljeno petnaestak kilometara sjeverozapadno od Gospića, čije se područje u literaturi spominje od 11. stoljeća. U njezinom središtu sada se nalazi gradina (ostatak utvrde) za koju nema točnih podataka kada je sagrađena, ali je poznato da su njome vladali poznati lički velikaši do dolaska Osmanlija u Liku u 16. stoljeću. Kao i drugdje u Hrvatskoj, narod se od osvajača nastojao spasiti skrivanjem u planinama i špiljama koje je radi obrane dorađivao u prave podzemne utvrde.

Na području Bužima speleolozi su istražili špilju Vrbas, Špilju ispod gradine i špilju Kalvariju. Nažalost, špilje još nisu istražili povjesničari i arheolozi pa o njima zasad postoje samo podaci do kojih su
došli speleolozi u svojim speleološkim istraživanjima.

Selo koje će vas oduševiti autohtonošću, prirodom i mirom, a pet kilometara od mjesta je Memorijalni muzej Nikole Tesle, 10 kilometara od mjesta je rodna kuća Ante Starčevića. Na selo je naslonjen Park prirode Velebit, do mora je manje od sat vremena vožnje, tu je i kanjon rijeke Like, Jezero Kruščica, u neposrednoj blizini uz već spomenute postoji više od 20 pećina, jama i špilja, arheoloških nalazišta, izvora pitke vode i potočića…
Tko voli aktivni odmor kroz selo prolazi i jedna od osam biciklističkih staza Grada Gospića pod zajedničkim nazivom „Putovima Velebita i velikana“ u ukupnoj dužini od 397 km koja povezuje mjesta u okolici grada Gospića.

Ako tražite odmor i osvježenje kupanjem u moru, Karlobag, Cesarica i Ribarica nalaze se na udaljenosti od samo 45km od kuće za odmor. Tim putem doživjet ćete i ljepote Baških oštarija i moći posjetiti Oštarijsko sedlo ili Stara vrata na 927m nadmorske visine gdje je i poznati vidikovac Kubus (Ura).

Jednostavno idilična lokacija za odmoriti se od svakodnevnice u bilo koje doba godine.

Stara trešnja okružena je šumom i livadama te se vanjskim izgledom savršeno uklapa u prirodni dekor, dok njen interijer odiše tradicijom ličkog kraja.

Follow us on

HR